ALTEN IT Meet-up - o experiență de învățare tehnică facilitată intern

ALTEN IT Meet-up - o experiență de învățare tehnică facilitată intern

Consultanții IT ALTEN România din București s-au întalnit pe 7 noiembrie la Tech Hub, cu ocazia ALTEN IT Meet-up #3, la o discuție interactivă despre proiectele în care sunt implicați, provocări, tehnologii și instrumente de lucru. 

ALTEN România are o echipă de peste 300 de specialiști în IT și inginerie, care dezvoltă proiecte împreună cu parteneri din industriile de telecomunicații, banking, automotive, aeronautică, asigurări, farmaceutică și retail. O treime dintre ei fac parte din divizia IT ALTEN România, o comunitate de knowledge sharing aflată în plină dezvoltare, având un limbaj comun: al proiectelor interesante pe care le dezvoltă.

Aflat la cea de-a treia ediție, în acest an IT Meet-up s-a desfășurat sub deviza ‘Informal Tech Talks’, tendință susținută de lejeritatea cu care s-au purtat discuțiile, dar și sesiunile bogate de Q&A și networking. 

Expertiza ALTEN România s-a diversificat continuu în cei 11 ani de activitate, consultanții noștri dezvoltând proiecte de referință, construind astfel o comunitate de experți ce evoluează constant prin schimbul de experiențe tehnice care permit facilitarea unor sesiuni de învățare practice, așa cum este IT Meet-up. Aceste sesiuni de învățare sunt parte dintre proiectele desfășurate în companie prin care conectăm experiențele diverse ale consultanților noștri în scop de dezvoltare profesională.

 

Cei 7 consultanți care au avut și rolul de speakeri în cadrul evenimentului au povestit pentru ceilalți colegi cum arată o zi pe proiectele pe care le dezvoltă, de unde vine motivația și ce aspecte unesc diversitatea muncii lor în pași înainte în tehnologie. În ceea ce privește abordarea dezvoltării de proiecte în IT, sesiunile de knowledge sharing au fost împărțite între experiențele din zona de dezvoltare de aplicații mobile, dezvoltare în limbaj RPG, Java, dezvoltare via Node.js, procese ETL, QA și zona de IT project management. 

Provocările din cadrul proiectelor diferă de la o experiență specifică la alta, întâlnindu-se totuși în puncte comune. Din punctul de vedere al unui IT Project Manager, aceste provocări sunt de cele mai multe ori referitoare la managementul echipelor virtuale, adaptarea din mers la schimbări ale scopului proiectului, claritatea cu care sunt exprimate așteptările sau asumarea responsabilității în diferitele etape de dezvoltare. Din perspectiva specialistului QA implicat în construirea și managementul proceselor de business, identificarea blocajelor și insuficiențelor din logica acestora înainte ca ele să aibă loc este o provocare către optimizarea și alinierea datelor la procesele de lucru. În cadrul întâlnirii au fost prezentate și proiecte în stadiul de prototip, cu potențial real de a contribui la îmbunătățirea experienței unui segment din populație cu servicii diverse din domeniul medical.  

***

ALTEN România face parte din Grupul internațional ALTEN. ALTEN sprijină strategia de dezvoltare a clienților săi în domeniul inovării, al cercetării și dezvoltării și al sistemelor tehnologice. 24.000 de ingineri de înaltă calificare efectuează studii și proiecte de concepție pentru diviziile tehnice și de IT ale partenerilor noștri din diferite industrii. Cu o rețea care cuprinde 20 de țări, implicarea în fiecare etapă a ciclului de dezvoltare și niveluri de servicii, de la consultanță în tehnologie până la lucrări pe proiecte externalizate, ALTEN este un partener de tehnologie de încredere.

Date

15 Noiembrie 2017

Categories

Stiri

Ne gasesti si aici

Contact

BUCURESTI - OREGON Park, Sos Pipera, nr 46D-46E-48, Cladirea B, etaj 5, sector 2, 020309
Tel: +40 (0)21 409 58 00
Fax: +40 (0)21 233 19 11 

office@altenromania.ro

TIMISOARA – Strada Coriolan Brediceanu nr. 10/E, cladirea 3 E, Mezanin, Birou E.M.2 , Timisoara, Timis,  cod postal 300011

SIBIU - Strada Constantin Noica, Nr. 54, Et. 2
Tel: +40 (0)369 435 671

IAȘI - ALTEN Delivery Center Strada Mitropolit Varlaam, nr. 54, Nicolina Business Center, et.8,România
Tel. : +40 (0) 372 40 14 67

PITESTI - Strada Banu Maracine nr 1, Pitesti, Judet Arges, cod postal 110194
Tel: +40 (0) 248 223 182

CRAIOVA - Strada Ion Maiorescu nr. 4, Cladirea PROIECT CRAIOVA, corpul B, et. 6, Craiova, Judet Dolj, cod postal 200760
Tel: +40 (0)251 417 741

CLUJ-NAPOCA – Strada Cotita nr. 9, Co-working Silicon Forest, Cluj-Napoca, Judet Cluj, cod postal 400104

SC ALTEN SI TECHNO ROMANIA SRL
CUI 7012150
J40/1228/1995