Studiu de caz - HiL

Studiu de caz - Hil

Cu HIL, clientul nostru beneficiază un ramp-up rapid, de optimizare a costurilor și de o echipă care funcționează la distanță pentru a crea o modalitate mai sigură și mai ieftină de a testa noile vehicule.
businessj.png

Clientul:

Clientul nostru este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume. Compania este renumită pentru designul său revoluționar, pentru numeroasele sale progrese tehnologice (în special pentru vehiculele electrice) și pentru motoarele utilizate în competițiile sportive.

În afară de aceasta, clientul nostru s-a stabilit ca lider în gama low cost/vehicule mici - de aici și nevoia de a găsi modalități de reducere a costului de fabricare a unui vehicul, crescând capacitatea de producție și viteza de comercializare.

Misiunea noastră

HARDWARE IN LOOP (HIL) este o tehnologie revoluționară de testare SW care permite inginerului să testeze o unitate de comandă fără a avea nevoie de întregul mediu.

În cazul clienților noștri, HIL este folosit pentru a evita testarea timpurie a unității de control a motorului SW pe un motor-vehicul real, prin înlocuirea părții reale cu cea virtuală. În mod specific, în locul unui motor-vehicul, un simulator este conectat la unitatea de comandă.
Pe simulator, există un model matematic al motorului-vehiculului care se comportă cât mai aproape de mediul real.

Modelul virtual face parte din analiză, în timp ce simulatorul generează și interpretează semnale care acționează ca o interfață între partea reală (unitatea de control) și partea virtuală (modelul).

Centrul HIL din România este singurul pe care îl are clientul nostru. Are 27 de simulatoare și o echipă de 16 persoane care dezvoltă-asigură suport pentru inginerii care efectuează validările, deoarece aceste validări sunt efectuate de la distanță din întreaga lume (Franța, India, Brazilia, Spania, Coreea de Sud etc.).

ALTEN România are 8 ingineri în această activitate, 4 care dezvoltă modelul și 4 acționează ca suport de nivel 1.

Unele dintre funcțiile validate DOAR pe HIL:

 • Funcția Start-Stop
 • Regulator de viteză-limitator de viteză
 • Pornirea motorului la distanță
 • Rețea CAN
Astfel, HIL permite validatorului să testeze SW înainte de a avea mașina reală, făcând-o mai eficientă din punct de vedere al costurilor și permițând validatorilor să nu depindă doar de mașină și de piesă.

In ciclul de dezvoltare SW al unității de control al motorului, este necesară incă o testare reală a pieselor, dar cu HIL limitați partea de testare la punctul final de verificare numai pentru majoritatea funcțiilor.

Responsabilitățile echipei:

- Să dezvolte, să integreze, să valideze și să documenteze modele complete de vehicule utilizate pentru testarea HIL.

- Sa definească caracteristicile simulărilor HIL, să dezvolte scenarii de testare HIL, să valideze strategiile de control al vehiculului și hardware-ul pe HIL, să analizeze datele de testare și să creeze rapoarte de testare în colaborare cu Powertrain Software Engineers.

- Proiectarea, depanarea circuitelor HIL I/O și a cablajelor folosite pentru a interfata simulatorului hardware HIL cu unitatea de control electronică testată (unitatea de control a motorului, unitatea de control a transmisiei)

Câștigurile:

Clientul nostru beneficiază un ramp-up rapid, de optimizare a costurilor și de o echipă care funcționează la distanță pentru a crea o modalitate mai sigură și mai ieftină de a testa noile vehicule.

Tehnologii:

 • Matlab/Simulink
 • AMESim
 • Tortoise (SVN)
 • dSpace Control DESK
 • NI Test Stand
 • ETAS Inca
 • VECTOR CANalyser
 • Python, C, VBA

 

Contact

Ne gasesti si aici

Contact

BUCURESTI - OREGON Park, Sos Pipera, nr 46D-46E-48, Cladirea B, etaj 5, sector 2, 020309
Tel: +40 (0)21 409 58 00
Fax: +40 (0)21 233 19 11 

office@altenromania.ro

TIMISOARA – Strada Coriolan Brediceanu nr. 10/E, cladirea 3 E, Mezanin, Birou E.M.2 , Timisoara, Timis,  cod postal 300011

SIBIU - Strada Constantin Noica, Nr. 54, Et. 2
Tel: +40 (0)369 435 671

IAȘI - ALTEN Delivery Center Strada Mitropolit Varlaam, nr. 54, Nicolina Business Center, et.8,România
Tel. : +40 (0) 372 40 14 67

PITESTI - Strada Banu Maracine nr 1, Pitesti, Judet Arges, cod postal 110194
Tel: +40 (0) 248 223 182

CRAIOVA - Strada Ion Maiorescu nr. 4, Cladirea PROIECT CRAIOVA, corpul B, et. 6, Craiova, Judet Dolj, cod postal 200760
Tel: +40 (0)251 417 741

CLUJ-NAPOCA – Strada Cotita nr. 9, Co-working Silicon Forest, Cluj-Napoca, Judet Cluj, cod postal 400104

SC ALTEN SI TECHNO ROMANIA SRL
CUI 7012150
J40/1228/1995