București, 18 iunie 2020 - ALTEN România, companie de consultanță în IT și inginerie, subsidiară a grupului internațional ALTEN, a încheiat anul 2019 cu rezultate financiare în creștere față de anul precedent. Compania, prin cele două divizii - ALTEN KEPLER și ALTEN TECHNO, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 25 milioane euro* (121 milioane RON), cu 21% mai mare în comparație cu anul 2018 și un profit net de aproape 3.7 milioane euro (17.6 milioane RON), cu 49% mai mult decât anul trecut.


În 2019, compania a continuat să-și extindă portofoliul, adăugând 20 clienți noi din diferite industrii precum chimică, bancară, retail, gaming, servicii, semiconductori, tehnologie, leasing, cercetare și comerț digital. De asemenea, compania, prin divizia ALTEN KEPLER, singurul partener Gold al soluțiilor Atlassian din țară, și-a extins și portofoliul de clienți pentru licențe Atlassian, adăugând 3 clienți noi în anul 2019.

ALTEN România are sedii în București, Timișoara, Craiova, Cluj, Pitești și Sibiu și a atins un număr mediu de 633 salariați la finalul anului 2019, cu 18% mai mult decât în anul anterior. Divizia ALTEN KEPLER are o echipă de consultanți IT cu specializări specifice în Java, .NET, PHP, C#, C++, Siebel, Cognos, MS BI și Oracle BI, BSCS, în timp ce divizia ALTEN TECHNO are o echipă de consultanți în inginerie cu specializări specifice în CATIA V5, NewPDM, SolidWorks, Matlab/ Simulink, HIL, Autosar.

***

Despre ALTEN
Ca lider mondial în inginerie și consultanță tehnică, grupul ALTEN desfășoară proiecte de cercetare și dezvoltare pentru companiile de vârf din toate sectoarele industriale, telecomunicații și servicii din întreaga lume. ALTEN România a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 25 milioane de euro (121 milioane lei RON) la sfârșitul anului 2019. Compania oferă suport pentru strategiile de dezvoltare ale clienților săi în domeniile cercetării și inovării, sistemelor informatice și ingineriei, începând cu anul 1996. ALTEN România reprezintă un accelerator de carieră pentru angajații săi, oferind diversitate, mobilitate și o cultură organizațională bazată de spiritul de echipă. Mai multe detalii pe www.altenromania.ro.

*consolidare a rezultatelor financiare pentru ALTEN SI-Techno Romania, Kepler Rominfo și Kepler Engineering.