Compania a primit certificări din partea Inspiring Employers și Great Place to Work®, două reputate instituții internaționale de evaluare organizațională.


ALTEN România, subsidiara locală a grupului de origine franceză și una dintre cele mai importante companii de consultanță în IT și inginerie, a primit două distincții importante care atestă beneficiile și calitatea mediului de lucru oferite angajaților săi. ALTEN România figurează astfel în rândul celor mai apreciate organizații de către angajați, din Europa și din lume.


Distincția „Shining Star” a fost oferită de compania de consultanță și evaluare organizațională Inspiring Employers LLC datorită condițiilor de muncă pe care le oferă compania, precum și a politicilor interne și inițiativelor luate în sprijinul angajaților săi. La aceasta se adaugă prestigioasa certificare „Great Place to Work®, obținută pentru al doilea an consecutiv, în urma unei evaluări riguroase bazate exclusiv pe informațiile oferite de angajații companiei. 

În cazul primei distincții, evaluarea fost făcută pe baza a 10 aspecte organizaționale cheie: atragerea talentelor, perioada de integrare, recompensare și recunoaștere profesională, învățare și dezvoltare, dezvoltarea carierei, transparență, diversitate și incluziune, bunăstarea angajaților, responsabilitate socială și sustenabilitate corporativă, precum și dezvoltarea brand-ului de angajator. Rezultatele evaluării arată că ALTEN România se remarcă printre competitorii săi ca un angajator responsabil pe termen lung, cu valori solide și o continuă preocupare pentru a oferi condiții excelente de lucru.

Potrivit companiei Inspiring Employers LLC, „în calitate de câștigător al râvnitului premiu "Shining Star", ALTEN România dă un exemplu prin faptul că acordă prioritate unor condiții de muncă echitabile și atractive, astfel încât angajații săi să poată lucra într-un mediu care îi încurajează și inspiră”.

 

A doua certificare, din partea companiei globale de cercetare Great Place to Work (GPTW), a fost acordată pentru al doilea an consecutiv și certifică continuitatea și eficiența politicilor interne orientate către angajați. În urma studiului GPTW a reieșit că angajații ALTEN au apreciat cel mai mult accesul egal la oportunități (în funcție de rasă, gen, vârstă și orientare sexuală), abilitățile și corectitudinea managementului, atmosfera incluzivă și prietenoasă de la locul de muncă, precum și sentimentul de mândrie că fac parte din organizație.

„Ne onorează aceste două noi certificări, care ne demonstrează că avem în echipă oameni implicați, pasionați de ceea ce fac și proiectele pentru care lucrează. Mai mult, ne arată că suntem pe drumul cel bun prin politicile interne aplicate până în prezent si ne incurajeaza sa continuam in aceiasi directie. Cele mai mari investiții facute anul acesta de catre ALTEN au fost orientate către dezvoltarea angajaților noștri și iată că rezultatele se văd, nu doar prin aceste premii, ci mai ales prin faptul că angajații aleg să rămână alături de noi și că ne transmit constant feedback astfel încât să construim împreună cel mai bun mediu de lucru”, declară Adrian Nicolae, director executiv ALTEN România.

Echipa de specialiști ALTEN România se implică în proiecte de dezvoltare software, analiză de business, business intelligence (BI), project management, suport tehnic, inginerie auto sau hardware design. De la începutul pandemiei Covid-19, compania a depus eforturi susținute pentru a adapta toate sistemele astfel încât o mare parte din personal să-și poate desfășura activitatea de acasă.

 

Despre Inspiring Employers

Inspiring Employers este o companie de consultanță și evaluare organizațională care a fost fondată pe principiul că angajații din întreaga lume merită să lucreze în cele mai bune condiții, care să inspire productivitate și schimbare. Inspiring Employers combină evaluarea organizațională, rapoarte agile, analize detaliate și certificări pentru a crea soluții personalizate care să ajute organizațiile să devină branduri de top cu un avantaj competitiv durabil.

Despre Great Place to Work®

Great Place to Work® este o autoritate la nivel global în ceea ce privește cultura locului de muncă. Începând din 1992 și până astăzi, institutul de evaluare a chestionat peste 100 de milioane de angajați din întreaga lume și, cu ajutorul acestor informații valoroase, a definit ceea ce face ca un loc de muncă să fie extraordinar: încrederea. Platforma sa de sondaj în rândul angajaților oferă managerilor posibilitatea de a obține feedback, informații în timp real și toate acele elemente de care au nevoie pentru a lua decizii bazate pe date concrete. Activitatea sa este condusă de misiunea de a construi o lume mai bună ajutând fiecare organizație să devină un mediu de muncă excelent pentru toți.

Despre ALTEN

Lider global în inginerie și consultanță tehnică, grupul ALTEN desfășoară proiecte de cercetare și dezvoltare pentru companiile de vârf din toate sectoarele industriale, telecomunicații și servicii din întreaga lume. Începând cu 1996, compania oferă suport pentru strategiile de dezvoltare ale clienților săi în domeniile cercetării și inovării, sistemelor informatice și ingineriei.

ALTEN România reprezintă un accelerator de carieră pentru angajații săi, oferind diversitate, mobilitate și o cultură organizațională bazată pe spiritul de echipă. Mai multe detalii pe www.altenromania.ro.

La sfârșitul anului 2020, ALTEN a raportat afaceri de peste 26 milioane de euro (126.5 milioane de lei), în creștere cu 5% față de afacerile înregistrate în 2019. La nivel local, ALTEN România a înregistrat un profit net de aproximativ 3.7 milioane de euro (17.8 milioane de lei).

Articol publicat de MATEK.