BANCAR, FINANCIAR & ASIGURĂRI

Sectorul financiar – bancar este în continuă schimbare și se confruntă întotdeauna cu noi provocări: managementul riscului, metode și protocoale de tranzacție, modificări ale reglementărilor, concurență puternică pe piață, construirea de baze de date pentru fidelizare, suportul sucursalelor bancare prin online banking, precum și nevoia de a inova continuu în produsele și serviciile financiare. În ultimii ani, piata financiar – bancară a cunoscut o evoluție majoră. Numeroase proiecte IT sunt în prezent dezvoltate de cele mai importante companii bancare de pe piață pentru a sporirea eficienței operaționale, managementul riscului și gestionarea relațiilor cu clienții. Acest context plasează ALTEN în perspective semnificative de creștere. În sectorul financiar – bancar, ALTEN pune la dispoziția partenerilor expertiza sa tehnologică în dezvoltarea sistemelor IT și rețelelor de telecomunicații. ALTEN oferă mijloacele necesare pentru a furniza servicii de consultanță și suport în realizarea proiectelor complete în domeniile de suport-client, dezvoltare software (.NET, J2EE, PHP), testare (TRA), și mentenanță aplicații (TMA). În ultima perioadă s-a evidențiat importanța sectorului financiar – bancar pentru economia globală, dar și pentru dezvoltarea economiei la nivel național. Din echipa ALTEN România fac parte consultanți care lucrează cu cei mai importanți clienți din domeniul bancar, financiar și asigurări. Consultanții ALTEN România intervin în cadrul proiectelor dezvoltate în aceste sectoare prin: Testare: îmbunătățirea calității serviciilor și produselor, reducerea timpului de lansare pe piață, cât și a riscurilor și costurilor; Suport: helpdesk, gestionarea incidentelor, situațiilor apărute, schimbări și stand-by; Dezvoltare software: dezvoltarea de aplicații Web și instrumente software de business; Servicii cross-funcționale de consiliere și telecomunicații: telefonie, centre de contact, IP și rețele securizate.

Telecom

Sectorul telecomunicațiilor se confruntă cu o perioadă de transformare fără precedent sub efectul combinat al noilor furnizori de servicii, precum și datorită exploziei nevoilor de date care necesită rețele mondiale moderne și adaptate cererii. Provocările de tehnologie și nevoile de implementare a infrastructurii sunt considerabile, începând cu punerea în aplicare a rețelelor și echipamentelor 5G. Mai mult, aspectele legate de inter-operabilitatea între rețelele de operatori, offloading între rețele radio și Wi-Fi și dezvoltarea de noi servicii vor fi pași de dezvoltare cheie pe care sectorul Telecom trebuie să îi îndeplinească în următorii ani. Apar astfel cerințe de dezvoltare în toate domeniile, de la proiectarea și testarea produselor și a echipamentelor, la controlul dezvoltării rețelelor, activități în care ALTEN România se împlică cu succes, prin echipa de consultanți specializați în telecomunicații. Prin intermediul consultanților din acest segment, ALTEN își susține partenerii implicați în orice direcție de activitate din cadrul industriei. Prin poziția puternică în mai multe țări europene și în SUA, completată de avantajul competitiv al platformelor de dezvoltare nearshore și offshore, ALTEN se definește ca o organizație europeană dedicată susținerii creșterii operatorilor și furnizorilor Telecom.

Automotive

Lider în inovații, sectorul automotive a adus în ultimii 20 de ani contribuții semnificative la dezvoltarea de noi tehnologii menite să îmbunătățească performanța, confortul și siguranța autovehiculelor, dar și noi metodologii de proiect pentru eficientizarea calității, a costurilor și termenelor de livrare. Ne adaptăm în mod constant pentru a-i ajuta pe partenerii noștri din sectorul automotive să răspundă cu succes provocărilor de performanță, siguranță, productivitate, de respectare a reglementărilor și a calității, de adaptare la nevoile pieții internaționale și dezvoltare de sisteme de comunicație și control. ALTEN se implică în proiectele de dezvoltare ale partenerilor săi din următoarele sectoare de activitate: Inginerie mecanică: proiectare, instrumente si metode de calcul; Electronică și Inginerie electrică: proiectarea și dezvoltarea de componente, integrare, validare și asigurarea fiabilității; Embedded software: arhitectură, dezvoltare, testare, integrare, documentație, mentenanță și asigurarea fiabilității; Ingineri vehicul: proiectarea și dezvoltarea componentelor majore, design funcțional, management de proiect, managementul furnizorilor, diagnoză și asigurarea fiabilității; Asigurarea calității procesului și produsului: managementul furnizor-client, calitatea procesului și a produsului; Logistică: supply chain.

Aeronautic

În sectorul aeronautic, ALTEN implementează o întreagă gamă din experiența în inginerie, pe întregul ciclu de viață al produsului. Certificat ISO 14001, cu o evaluare a maturității metodologiilor proiectelor CMMI – SVC nivel 3, ALTEN are avantaje operaționale multiple în domeniul aeronautic: Capacitate sporită de a mobiliza resurse și de a se angaja în proiecte cu procese și instrumente standardizate; Expertiză recunoscută în domenii specializate, cum ar fi managementul de greutate, de fabricație slabă și integrare prin satelit; Sprijin cross-funcțional pentru factorii de decizie atât în dezvoltarea și proiectarea sistemelor complexe, cât și în funcții de business inter-departamentale (de calitate, PMO, PLM, etc.); Capacitate de a prelua în proiecte transnaționale (Europa și India).

Alte Industrii

MULTIMEDIA

Accelerată printr-o cerere tot mai mare de mobilitate de către utilizatori, industria multimedia se află mereu într-un stadiu de dezvoltare. Digitalizarea conținutului, extinderea rețelelor sociale, dezvoltarea conectivității și a mobilității, cercetarea în domeniul produselor și a noilor servicii, toate aceste aspecte determină companiile să își adapteze modelul de afaceri: găsirea unor noi surse de venituri, înțelegerea obiceiurilor și caracteristicilor utilizatorilor, dezvoltarea și îmbogățirea conținutului, obținerea timpului real de reacție, producerea constantă de conținut media nou. Pentru a face față acestor schimbări, ALTEN își susține clienții de-a lungul lanțului operațional al sectorului: furnizori de echipamente, producători, editori de software, instituții publice, agenții digitale, distribuitori media / web și editori etc.

FARMACEUTIC

Cercetările științifice în medicamente și vaccinuri sunt principalele provocări pentru a raspunde nevoilor pacienților și a profesioniștilor din domeniu. Sectorul farmaceutic rămâne o piață foarte competitivă datorită creșterii piețelor emergente, iar investițiile în cercetare și dezvoltare permit păstrarea unui avantaj competitiv. Sectorul farmaceutic este transformat sub influența progresului tehnologic și a revoluției digitale. Digitizarea relației dintre pacient și medic se află acum într-un stadiu incipient. Sectorul se dezvoltă și integrează neîncetat noi tehnologii pentru a diagnostica mai bine și a urmări evoluția pacienților. Scopul acestora este de a simplifica viața pacientului și a facilita schimbul de informații între acesta și medic. ALTEN susține companiile farmaceutice și liderii în imagistică medicală în industrializarea și dezvoltarea acestor soluții inovatoare.