În luna martie 2022, am inițiat proiectul Share your ALTEN story prin care am provocat colegii să ne împărtășească povestea și experiența lor profesională. Prin intermediul acestuia, ne dorim să evidențiem poveștile de carieră și succes ale angajaților companiei, dar și să ne cunoaștem mai bine colegii.

Share your ALTEN story este un succes remarcabil și aduce împreună colegi din toate departamentele. De-a lungul lunilor, am primit o mulțime de povestiri inspiraționale și emoționante de la angajați care au împărtășit cu noi succesele lor, dar și momentele dificile și lecțiile pe care le-au învățat pe parcursul carierei lor. De asemenea, proiectul ne oferă oportunitatea de a ne conecta mai bine unii cu alții, de a înțelege mai bine contextul profesional al fiecărui coleg și de a crea o cultură a învățării continue și a împărtășirii experiențelor în cadrul companiei noastre.

Anton Fieraru, inginerul de business intelligence, este atât un brand ambasador ALTEN România, cât și unul dintre colegii care a acceptat provocarea noastră.

Anton este absolvent al unei facultăți de matematică-informatică și, de mai bine de douăzeci de ani, a îmbrățișat o carieră în „Data”. Pe lângă fidelitatea în cariera profesională, Anton arată constanță și în hobby-urile sale: Artificial Intelligence (Machine Learning), călătoriile și gătitul pentru familie și oaspeți.

Te invităm să-i descoperi parcursul profesional în rândurile de mai jos.

Cum a început povestea ALTEN România pentru tine?

În 2022, m-am alăturat echipei ALTEN în calitate de Business Intelligence Engineer, după un proces de recrutare care a durat aproximativ două săptămâni și a inclus trei interviuri (discuții deschise) pe Teams. Prima discuție a fost cu HR-ul de la Alten, urmată de o discuție cu Business Developerul de la Alten, iar ultima și probabil cea mai importantă a fost cu clientul german.

În ceea ce privește dezvoltarea profesională, simt că am avut noroc. Atât ALTEN, cât și clientul m-au ajutat foarte mult, de la simple răspunsuri la întrebări punctuale până la cursuri de franceză și workshop-uri cu echipele din Franța și Germania.”

Ce înseamnă pentru tine experiența ALTEN?

Pentru unele persoane, alegerea de a aplica pentru un job la ALTEN este mai mult decât a găsi doar un loc de muncă. Unii caută un mediu de lucru care să-i inspire și să le ofere un sens al muncii lor, în timp ce fac ceea ce-i pasionează. La fel și în cazul lui Anton:

Când  am ales să aplic pentru un job la ALTEN nu căutam, de fapt, un loc de muncă, căutam un loc în care să găsesc inspirație și un sens al muncii mele făcând totodată ceea ce mă pasionează. În opinia mea, a găsi o astfel de oportunitate este esențial pentru a fi motivat și a obține satisfacție din cariera ta. Faptul că am găsit aceste lucruri la ALTEN este motivul pentru care sunt entuziasmat să fac parte din echipa lor și să continui să dezvolt abilitățile mele și să aduc valoare proiectelor noastre.



De ce ALTEN?

În general, aleg ALTEN deoarece îmi oferă posibilitatea de a-mi utiliza abilitățile și de a mă perfecționa continuu într-un mediu de lucru dinamic, în care fiecare zi este diferită. În plus, am oportunitatea de a lucra într-un mediu multilingvistic și multicultural, care este un adevărat challenge în sine și mă ajută să dezvolt abilitățile de comunicare și colaborare cu oameni din diferite culturi și medii.

În particular, eu simt nevoia să lucrez într-un mediu antreprenorial și competitiv, dar totodată să am și suportul necesar pentru a fi productiv și a avea succes în ceea ce fac. ALTEN este soluția ideală pentru mine, deoarece îmi oferă un echilibru între aceste două aspecte, cu oportunități de a fi creativ și de a inova într-un mediu competitiv, dar cu suport și resurse pentru a reuși în proiectele mele. Acesta este motivul pentru care am ales să rămân și să continui să contribui la succesul echipei noastre.

În concluzie, este esențial să nu subestimăm importanța bazei teoretice solide în domeniul Data, inclusiv subramurile sale AI și ML. Succesul mediatic facil poate fi tentant, dar este important să nu uităm că fără o bază teoretică puternică, nu vom putea pune niciodată ceva concret în practică.

Cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu ar trebui să investească timp și efort în a construi o astfel de bază teoretică puternică, prin învățarea matematicii și programării. În plus, experiența mea personală mă îndeamnă să sugerez colegilor mai tineri să nu fie neapărat primii în orice si oriunde, ci să se concentreze pe a fi cei mai buni in domeniul in care doresc sa performeze, cu o bază solidă de cunoștințe și o abordare practică. A fi cel dintâi printre cei dintâi este un obiectiv demn de urmărit și poate aduce beneficii pe termen lung într-o carieră de succes în domeniul Data.”

 

Dacă îți dorești să găsești un loc de muncă în care „să-ți găsești inspirația și sensul muncii tale”, ALTEN România poate fi alegerea perfectă pentru tine. Accesează site-ul www.careers.altenromania.ro și aplică la rolurile disponibile.