Cum se desfășoară procesul de recrutare la ALTEN


 

Te pregătești să ieși din băncile facultății și-ți cauți un loc de muncă în care să te dezvolți? Ai acumulat destulă experiență și vrei să-ți schimbi job-ul? Sau ți-a făcut cu ochiul vreo poziție deschisă în cadrul ALTEN România? Te gândești să aplici, însă înainte ai vrea să știi care sunt etapele procesului de recrutare și cum se desfășoară acestea?

Dacă ai răspuns afirmativ la una dintre întrebările anterioare, ești în locul potrivit. În rândurile următoare vei afla cum se desfășoară procesul de recrutare la ALTEN.

Etapele procesului de recrutare în IT


Înainte de a enumera efectiv etapele procesului de recrutare, subliniem faptul că digitalizarea proceselor de HR s-a accentuat tot mai mult în companiile de recrutare din România, inclusiv în cadrul ALTEN. Odată cu implementarea muncii la distanță, respectiv în sistem hibrid, angajatorii și-au digitalizat procesele de recrutare oferind astfel mai multă atenție candidaților din orașele mai mici, în condiții de maximă flexibilitate.

În cadrul ALTEN, de exemplu, procesul de recrutare se desfășoară100% online. Descoperă cum să transformi experiența interviului online într-una plăcută.

Numărul de etape din procesul de recrutare în industria IT depinde de postul vacant și de compania la care vrei să te angajezi. La ALTEN, procesul standard de recrutare durează între 2-3 săptămâni.

Conform unui raport al pieței muncii IT făcut în Polonia, observăm că timpul optim de recrutare pentru candidați ar fi de două săptămâni. În acest sens, recrutorii depun toate eforturile pentru a scurta procesul recrutării, dar de multe ori acesta depinde și de disponibilitatea în timp a candidatului, a echipei ALTEN, a sarcinii din proba tehnică, negocierea contractului și diferite alte aspecte ce nu pot fi prevăzute.

 

1.    Revizuirea CV-ului și primul contact cu recrutorul


De obicei, contactul cu recrutorul începe în momentul în care ești notificat de către acesta. În această etapă, recrutorul ți-a văzut deja profilul și consideră că ești o persoană potrivită pentru rolul disponibil pentru care ALTENeste în căutare de noi colegi .via GIPHY

În timpul primului interviu,recrutorul îți va analiza soft skills, adică abilitățile interpersonale și de comunicare. Ți se vor adresa întrebări despre motivația principală pentru care aplici la rolul disponibil, care sunt așteptările tale financiare, modul de lucru preferat și altele.

Îți recomandăm să începi procesul de recrutare cu sinceritate și să adresezi întrebări dacă vrei să descoperi mai multe informații despre postul descris.

 

2.    Interviul tehnic


Următoarea etapă a procesului de recrutare la ALTEN este interviul tehnic. Apropo, citește 12 tips&tricks care te ajută să obții o bilă albă la această etapă.via GIPHY

Scopul acestei etape este de a-ți fi testate cunoștințele și abilitățile tehnice legate de poziția pentru care aplici. Îți recomandăm să aloci timp pentru a-ți reîmprospăta memoria cu câteva informații tehnice ca să fii pregătit. Dacă simți că nu poți să oferi răspunsul corect, adresează întrebări pentru afla informații suplimentare și care ți-ar putea oferi mai multe indicii. Totodată, acest lucru te va ajuta să-ți arăta curiozitatea și interesul față de întrebările adresate, dar și despre domeniu/industrie, în general.

În cazul în care te pregătești să aplici pentru o poziție în cadrul ALTEN România, e bine să știi că înainte de interviul tehnic vei primi un document (job description) care precizează clar cerințele esențiale ale postului, îndatoririle, responsabilitățile și abilitățile necesare pentru a îndeplini un anumit rol.

 

3.    Stabilirea condițiilor de angajare și semnarea contractului


Ultima etapă din procesul de recrutare la ALTEN este dată de clarificarea formalităților și de stabilirea datei de la care începi efectiv lucrul și vei deveni angajat ALTEN.via GIPHY


Câteva aspecte despre ALTEN de care să ții cont în procesul de recrutare:  • este o discuție mai puțin formală;

  • în cadrul interviului sunt evaluate cunoștințele, însă într-un mod prietenos;

  • ai șansa să avansezi rapid în carieră datorită modelului de business ALTEN;

  • poți interacționa cu mai multe proiecte;


Este important să știi că indiferent de răspunsul recrutorului / Managerului Proiectului, vei primi mereu feedback cu privire la aplicația ta.

În concluzie, recrutorii ALTEN încearcă să desfășoare un proces de recrutare cât mai prietenos, experiența ta fiind importantă pentru noi . Desigur, dacă ceva nu funcționează conform planului, întotdeauna există și alte șanse pentru a obține job-ul visat. Mai mult decât atât, datorită feedback-ului pe care-l vei primi, vei obține informații utile și valoroase care te vor ajuta să te dezvolți mai departe.

Ce zici, te-am făcut curios să arunci o privire peste rolurile disponibile în cadrul ALTEN România? Cu curaj și poate ne vedem curând la un interviu.